dinsdag, 16. november 2010 - 22:18

Hoogwatergolf verlaat Limburg

Venlo

De hoogste afvoer van de Maas was dinsdagochtend bij Venlo. De piek lag rond 18.00 uur ter hoogte van Mook. De hoogwatergolf trekt door de maatregelen die Waterschap Peel en Maasvallei heeft getroffen, gecontroleerd door Limburg heen, zo meldt het waterschap.

Om 15.00 uur voerde de Maas 1.046 m3 water per seconde af bij St. Pieter (Maastricht). Op datzelfde moment is de piek afgezwakt tot 1478 m3 water per seconde ter hoogte van Well en Gennep. Rond 18.00 uur bevond de hoogste afvoer van de Maas zich bij Mook om vervolgens in de loop van woensdagochtend Limburg te verlaten.

Medewerkers van het waterschap houden de voortgang van de hoogwatergolf in de gaten. Door de getroffen maatregelen is de bestrijding van het Maashoogwater onder controle. Vrijwillige dijkwachten inspecteerden op dinsdag alle Maasdijken. Woensdagochtend lopen dijkwachten in Noord-Limburg (Bergen en hoger) een laatste inspectieronde. In Midden-Limburg, waar het waterpeil van de Maas langzaam zakt, zijn dinsdag de eerste allumium schotbalken bij doorgangen in de dijk, opgeruimd.
Provincie:
Tag(s):