maandag, 28. juni 2010 - 14:54

Hulp publiek gevraagd bij vondst lichaamsdelen

Steenwijk

Het rechercheteam van de politie dat onderzoek doet naar de ledematen die maandagochtend 21 juni in een zak in het water van de Wapserveense Aa / Steenwijker zijn gevonden, roept de hulp in van bezoekers van dit gebied. Dit heeft de politie laten weten.

Op maandag 21 juni 2010 is in het water van de Wapserveense Aa / Steenwijker Aa, gelegen in het gebied nabij Eesveen, Kallenkote en Wapserveen, een zak gevonden met daarin enkele ledematen. Een rechercheteam onderzoekt deze vondst.

Onderdeel van dit onderzoek is een uitgebreid sporenonderzoek dat dinsdag en woensdag op en rond de vindplaats is uitgevoerd. Het team wil graag in contact komen met mensen die het afgelopen half jaar in dit gebied zijn geweest. Op dit moment is niet duidelijk hoe lang de zak met ledematen daar gelegen heeft.
Het team houdt een ruime periode van een half jaar aan.

Hoewel het een rustig en afgelegen gebied is, wordt dit regelmatig bezocht door wandelaars, vissers, mensen die daar de honden uitlaten of mensen die de reeën in dit gebied komen bekijken. Mogelijk zijn er mensen die in deze periode in het genoemde gebied iets hebben gezien wat verband kan houden met deze zaak.

De politie is geïnteresseerd in alle informatie. Mogelijk kan dit helpen de herkomst van de lichaamsdelen te achterhalen en een eventueel gepleegd ernstig misdrijf op te lossen.

Omdat de vondst is gedaan op de grens van Drenthe en Overijssel, wordt in het onderzoek samengewerkt met de politie IJsselland. U kunt bellen met 0900-8844 of mailen naar tgo.tips@drenthe.politie.nl
Provincie:
Tag(s):