donderdag, 13. mei 2010 - 18:19

Hulpverleners gearriveerd in Tripoli

Hoofddorp

Het Nederlandse hulpverlenersteam is donderdagochtend aangekomen in Tripoli (Libië). Het team is meteen aan de slag gegaan. Het krijgt daarbij alle medewerking en ondersteuning van de Libische autoriteiten. Dit zei minister Verhagen donderdagmiddag tijdens een informatiebijeenkomst voor nabestaanden in Hoofddorp.

Ruben
De met het team meegevlogen oom en tante van Ruben, de enige overlevende van de ramp, bezochten hem in het ziekenhuis. “Ruben was blij twee bekende gezichten aan zijn bed te zien”, aldus Verhagen. Zij werden vergezeld door Ed Kronenburg, de secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken. Rubens toestand is stabiel maar hij kan nog niet worden vervoerd.

Donderdagmiddag is een vliegtuig van de ANWB naar Tripoli vertrokken met medische deskundigen die in overleg met de behandelende Libische artsen zullen vaststellen wanneer Ruben naar huis kan.
Ook bezocht het team de rampplek en trof daar, zoals al bleek uit de beelden die gisteren de wereld over gingen, een totale ravage aan. Het identificatieteam is direct gekoppeld aan zijn Libische evenknie en naar het ziekenhuis gegaan waar geborgen lichamen van slachtoffers naar toe zijn gebracht.

Bijeenkomst nabestaanden
In het Claus Event Center in Hoofddorp is donderdagmiddag een bijeenkomst geweest voor nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Libië. Demissionair premier Jan-Peter Balkenende, minister Maxime Verhagen en staatssecretaris Ank Bijleveld zijn daarbij aanwezig geweest.

Tijdens de bijeenkomst werd door Balkenende bekend gemaakt dat iedere familie een eigen contactpersoon krijgt toegewezen. Deze zal de getroffen familie de komende periode van informatie voorzien. De aanwezige bewindslieden hebben ook gesprekken gevoerd met familieleden. In totaal waren er zo’n 200 mensen bij de bijeenkomst aanwezig.

Verder hebben nabestaanden tijdens de bijeenkomst aangegeven door de media met rust te willen worden gelaten.
Provincie:
Tag(s):