dinsdag, 14. september 2010 - 15:43 Update: 08-07-2014 1:02

Huurders Noord-Holland unaniem tegen Europese Beschikking

Alkmaar

Huurders en huurdersorganisaties van de Nederlandse Woonbond hebben zich op 13 september op de Provinciale Vergadering Noord-Holland uitgesproken tegen de invoering van de Europese Beschikking voor de volkshuisvesting.

Met deze regeling moeten corporaties vanaf 1 januari 2011 90% van hun woningen toewijzen aan huishoudens met een inkomen onder de € 33.000.

De huurders uit Noord-Holland zijn van mening dat huurders de dupe worden van de voorgestelde maatregel. Huurders met een inkomen net boven modaal hebben geen huisvestingsmogelijkheden meer, anders dan huurwoningen met torenhoge huren. De huurquotes kunnen zelfs oplopen tot ver boven de 40%.

De aanwezige huurders en huurdersorganisaties op de Provinciale Vergadering van de Woonbond vragen in een brief de Tweede Kamerleden om minister van Middelkoop te overtuigen dat hij de regeling niet invoert, maar dat hij opnieuw in overleg treedt met Brussel.

Op 14 september discussiëren ook de Provinciale Vergaderingen van Noord-Brabant en Utrecht over de gevolgen van de Europese Beschikking.
Categorie:
Tag(s):