vrijdag, 5. november 2010 - 13:56

Identiteit slachtoffers aanrijding Biddinghuizen bekend

Biddinghuizen

Politiemensen, geassisteerd door gemeenteambtenaren, hebben in nauw overleg met personeel van de Poolse ambassade, de identiteit vastgesteld van de twee dodelijke slachtoffers en de acht zwaargewonden bij de aanrijding van afgelopen woensdagochtend. Dit heeft de politie laten weten.

Na onderzoek staat vast dat alle inzittenden van het personenbusje, dat woensdagochtend nagenoeg geheel vernield werd bij een frontale aanrijding met een landbouwvoertuig, Poolse mannen betrof.

De in verschillende ziekenhuizen opgenomen Polen zijn mannen in de leeftijd van 28 tot 39 jaar. De twee Poolse mannen die de aanrijding niet overleefden zijn 30 en 43 jaar.

De toestand van de acht gewonden wordt omschreven variërend van zwaargewond maar stabiel tot zorgwekkend. Drie van hen zijn na ziekenhuisopname geopereerd. Slechts twee van de gewonde Polen waren vandaag beperkt aanspreekbaar.

Alle inzittenden van het busje woonden in Polen maar werkten via een uitzendbureau in de provincie Flevoland. De families van alle betrokken Poolse slachtoffers zijn in kennis gesteld.

De 16-jarige bestuurder uit Biddinghuizen wordt in een ziekenhuis ‘slapende gehouden’.Zijn toestand wordt omschreven als zorgelijk.

Politie Flevoland doet geen uitspraken die betrekking hebben op de toedracht of oorzaak van de aanrijding. Het onderzoek in de dodelijke aanrijding is nog volop gaande.
Provincie:
Tag(s):