dinsdag, 15. juni 2010 - 21:39 Update: 08-07-2014 1:04

IJsbreker Plus wint Comenius Award

Amsterdam

IJsbreker Plus, een product van de afdeling Nederlands als Tweede Taal (NT2) van de Faculteit der Letteren, wint de Comenius Award.

Deze award is een internationale onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan uitmuntende didactische multimediaproducten in Europa. De prijs wordt uitgereikt door Gesellschaft für Pädagogik und Information (GPI) op 25 juni in Berlijn.

IJsbreker Plus is een digitale leeromgeving die in mei 2010 op de markt is gekomen. De NT2-methode IJsbreker bestaat al zo'n vijftien jaar en is toonaangevend in het NT2-veld. Het is een methode voor laagopgeleide anderstaligen. Dit materiaal is nu digitaal gemaakt en uitgebreid met vele onderdelen als voorbereiding op het Inburgeringsexamen.

IJsbreker Plus bevat veel lesmateriaal, verschillende soorten oefeningen, toetsen, een multimediaal woordenboek, en ook een uitgebreid programma om vorderingen bij te houden en trajecten te plannen. Het is ontwikkeld door de afdeling NT2 van de Faculteit der Letteren VU, in samenwerking met uitgeverij ThiemeMeulenhoff.
Categorie:
Tag(s):