woensdag, 15. december 2010 - 16:15

Illegale slachtplaatsen in Overijssel ontmanteld

twente

In Overijssel zijn dinsdag invallen gedaan bij een aantal illegale slachterijen door de politie en rechercheurs van de nVWA-Inlichtingen- en Opsporingsdienst (nVWA-IOD). Dit heeft de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) woensdag bekendgemaakt.

De rechercheurs hebben onder leiding van het Functioneel Parket en in goede samenwerking met de politie Twente, op dinsdag 14 december 2010 doorzoekingen gedaan op 4 locaties in Overijssel. Dit omdat er een vermoeden was dat er illegaal geslacht werd.

Het ging om 2 woningen, 1 stal en 1 auto. Bij deze doorzoekingen zijn 2 slachtplaatsen en 1 illegale uitsnijderij aangetroffen. Er zijn 2 mensen aangehouden: een slachter en een veehandelaar. De betrokkenen worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door ongekeurd vlees in de handel te brengen.

Er werd slachtafval gevonden, een illegaal geslacht paard, tientallen huiden, gestroopt wild, 1300 kilo vlees van dubieuze herkomst, diverse administratie, slachtgereedschap en een pistool met munitie. Het ingestelde onderzoek richt zich onder andere op de vermoedelijke overtreding van de Europese wet- en regelgeving die geldt voor het slachten van dieren.

Genomen maatregelen
Na de doorzoekingen zijn de karkassen, het vlees, de administratie en overige spullen in beslag genomen. Het dierlijke materiaal wordt ter destructie aangeboden.
Provincie:
Tag(s):