maandag, 29. maart 2010 - 9:55

Impuls van recreatie en toerisme in het Westerkwartier

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn hebben gezamenlijk het initiatief genomen om de ontwikkeling van recreatie en toerisme binnen het Westerkwartier een impuls te geven. Dit project wordt geleid door een Toeristisch Aanjager. Nu het tweejarige project halverwege is, blikt de Toeristisch Aanjager terug op het afgelopen jaar.

De doelen die aan het einde van het project bereikt moeten worden, zijn driedelig. Ten eerste dient de productontwikkeling gestimuleerd te worden. Daarnaast moet de toeristische infrastructuur en de samenwerking tussen recreatie&toerisme-ondernemers verbeterd zijn. Vooral in dit laatste punt is veel energie gestoken. Dit heeft geleid tot een meer intensieve samenwerking tussen ondernemers. Een intensieve samenwerking is een goede basis, die vertrouwen geeft voor de toekomst. In het komende jaar zal de samenwerking geprofessionaliseerd worden.

Naast de diverse georganiseerde activiteiten is men op de achtergrond ook bezig geweest met het fietsknooppuntensysteem, een aansprekende website en het – in samenwerking met de Minerva en de Hanzehogeschool – ontwikkelen van bijzondere pauzeplekken in het Westerkwartier. De website en de pauzeplekken worden in het voorjaar van 2010 gepresenteerd.
Provincie:
Tag(s):