maandag, 20. september 2010 - 11:32

Ina Post volgens OM nog steeds schuldig

Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) twijfelt er niet aan dat Ina Post in 1986 een 89-jarige vrouw uit Leidschendam heeft omgebracht. Dit melden verschillende media maandag.

Het ministerie wil daarom dat het gerechtshof in Den Bosch de eerdere veroordeling van 6 jaar gevangenisstraf voor Ina Post opnieuw aan haar oplegt.

Volgens het OM heeft Ina Post ook cheques van het slachtoffer vervalst en verzilverd. Post werd in 1987 veroordeeld voor doodslag op de bejaarde vrouw en heeft de straf helemaal uitgezeten.

"Er zijn geen feiten en omstandigheden die daaraan doen twijfelen. Ze heeft drie keer bekend, waaronder twee keer tegen een officier van justitie", zei de aanklager.

Volgens Ina Post heeft ze bekend nadat druk op haar was uitgeoefend. Maar volgens de aanklager is dat niet bewezen. Vorig jaar lukte het haar via de Hoge Raad om de zaak te heropenen.

Haar advocaat Geert Jan Knoops zegt op BNR-radio dat hij hoopt op vrijspraak. Volgens hem heeft de justitiecommissie, die deze zaak al meer dan een jaar onderzoekt, een groot aantal fouten vastgesteld. Als het Openbaar Ministerie nu vasthoudt aan de eerdere uitspraak zou al dit werk van de commissie voor niets zijn geweest, aldus Knoops.
Provincie:
Tag(s):