dinsdag, 31. augustus 2010 - 20:15

Inbreker breekt been na gestunt met vluchtauto

Schagen

In zwembad De Wiel aan de Wielewaal in Schagen is maandagavond omstreeks 23.30 uur ingebroken.

De politie kreeg een melding van een getuige die had gezien dat drie mannen vanaf het zwembad hard wegrenden naar een auto en vervolgens met hoge snelheid vertrokken. De politie, die snel ter plaatse was, zag de auto met een hoge snelheid van ongeveer 160 km per uur in de richting van Sint Maartensvlotbrug wegrijden. De achtervolging werd ingezet.

De auto met de verdachten reed vervolgens met een snelheid van ongeveer 140 km per uur de vlotbrug op. Een onmogelijke snelheid voor deze brug, waardoor de auto beide brugleuningen raakte, aan de andere kant bijna letterlijk de N9 op vloog, hier op een lijnbus knalde en ten slotte tegen een wegwijzerpaal tot stilstand kwam.

De drie verdachten kropen uit de auto en probeerden weg te komen. Een van hen, 20-jarige man uit Den Haag, kon worden aangehouden. Hij bleek een beenbreuk te hebben. De man moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. Bij de zoektocht zette de politie een speurhond en een helikopter met warmtecamera in. De verdachten werden echter niet teruggevonden.

De auto van de verdachten bleek op 23 augustus in Noord-Brabant te zijn ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak, waarbij de verdachten vermoedelijk door het alarm zijn gestoord.
Provincie:
Tag(s):