dinsdag, 9. maart 2010 - 18:52

Inbreker dreigt met steekwapen: Politie lost waarschuwingsschot

Dongen

Dinsdagmorgen heefteen agent in een eetgelegenheid aan het Looiersplein een waarschuwingsschot gelost. De politie spoedde zich naar genoemde locatie na een ontvangen melding van een inbraakalarm. Daar troffen agenten in het pand drie inbrekers aan.

Eén van de mannen vluchtte bij het zien van de agenten via de achterzijde weg. Een politiehond werd gesteld om de inbreker de pas af te snijden. Een andere dader richtte zich met een op een steekwapen gelijkend voorwerp op dat moment op één van de agenten. Ondanks diverse waarschuwingen gegeven door de politie liep de man met het wapen op de agenten af en dreigde daarmee.

De agent zag zich op dat moment genoodzaakt zijn wapen te pakken en een waarschuwingsschot te lossen. In de daarop volgende hectiek lukte het de daders het pand uit te vluchten. De mannen renden weg in de richting van de Hoge Ham. Diverse eenheden zochten in de omgeving en kamden de buurt uit. Dit leidde niet tot een aanhouding. Agenten stelden na het incident een buurtonderzoek in. Technische rechercheurs stelden in het etablissement sporen veilig.
Provincie:
Tag(s):