maandag, 1. november 2010 - 14:08

Inbreker op heterdaad betrapt in Enschede

Enschede

Een 31-jarige man uit Enschede is zondag aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een winkel aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Dit meldt de politie maandag.

Zondagavond 31 oktober omstreeks 23.30 uur hoorde een getuige klop- en breekgeluiden op het dak van het winkelcentrum aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. De getuige schakelde direct de politie in.

Ter plaatse gekomen agenten hoorden ook de geluiden, waarna het pand werd omsingeld. Met een hoogwerker van de brandweer werd toegang verschaft tot het dak. Daar had de inbreker zich verstopt voor de politie.

Toen gedreigd werd een politiehond in te zetten kwam de man te voorschijn. De inbreker, een 31-jarige Enschedeër kon door de politie worden aanhouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Melder gezocht
De politie en winkelier willen de alerte melder bedanken voor zijn adequate handelen. Helaas is de identiteit van deze melder niet bekend bij de politie en zij vraagt de man zich te melden. De man liep die avond met een grijze bouvier.
Provincie:
Tag(s):