vrijdag, 5. februari 2010 - 15:46

Inbreker verdacht van dubbele moord in Almelo

Almelo

De politie Twente verdenkt de 25-jarige inbreker, die donderdag werd aangehouden in een woning in de Ambtstraat in Almelo, van het plegen van de dubbele moord in Almelo. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Het Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de toedracht naar de gewelddadige dood van een 53-jarige man en een 73-jarige vrouw uit Almelo. Het team bestaat uit 30 politiemedewerkers en is volop bezig om de toedracht van deze misdrijven te achterhalen.

Donderdagmorgen werd een 25-jarige man aangehouden omdat hij verdacht werd van inbraak in een woning aan de Ambtstraat in Almelo. Het TGO heeft voldoende aanwijzingen om deze man van Poolse afkomst als verdachte aan te merken. Het TGO heeft aanwijzingen dat er geen andere personen bij deze misdrijven betrokken zijn. De verdachte wordt volgende week voorgeleid.

Zoals al gemeld werd het 53-jarige slachtoffer woensdagavond 3 februari levenloos aangetroffen bij zijn woning aan de Goossenmaatsweg in Almelo. Het lichaam van de 73-jarige vrouw werd donderdagmorgen 4 februari in haar woning aan de Ambtstraat, ook in Almelo, gevonden.

Op de lichamen van de slachtoffers wordt morgen, zaterdag de 6e februari, sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

De wijkagent is de hele dag in de wijk aanwezig als direct aanspreekpunt voor verontruste burg6ers. Indien nodig worden betrokken (buurt)bewoners doorverwezen naar slachtofferhulp.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente vraagt eventuele getuigen contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):