donderdag, 28. oktober 2010 - 0:09

Inbrekers gepakt met hulp van buurtbewoner in Westdorpe

Westdorpe

Woensdag omstreeks 10.00 uur werd in een woning aan de Schuttersweide in Westdorpe ingebroken. Buurtbewoners zagen dit en alarmeerden meteen de politie.

De politie kwam snel ter plaatse en zag twee personen bij het huis. Toen zij naar de personen riepen, renden deze snel weg.

Agenten zetten de achtervolging te voet in. Eén verdachte kon hierbij worden aangehouden. Het betreft een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De andere verdachte wist te ontkomen.

De politie zette direct een gebied af waar de tweede verdachte mogelijk zou zitten. Er werd onder andere met politiehonden en een politiehelikopter gezocht.

Zeker de helikopter, die ongeveer 15 minuten boven het plaats delict heeft gevolgen, trok veel aandacht van buurtbewoners die buiten een kijkje kwamen nemen. De politie hield tegelijkertijd een buurtonderzoek. Een oplettende buur had eerder die ochtend een verdachte auto met buitenlands kenteken in de straat zien rijden en gaf een omschrijving.

In de buurt werd verder gezocht en agenten vonden een auto aan die aan de omschrijving voldeed. In deze auto zat een 50-jarige man, die eveneens is aangehouden.

De twee mannen zijn in verzekering gesteld en zullen verhoord worden.
Provincie:
Tag(s):