zondag, 8. augustus 2010 - 13:53

Inbrekers in ziekenhuis aangehouden

Sint Annaparochie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19- en een 20-jarige inbreker uit Sint Annaparochie aangehouden in het ziekenhuis.

De verdachten hadden eerder die avond ingebroken in een woning aan de Langhuisterweg. Vermoedelijk kwamen zij binnen door een keukenraam, waarna zij uit de woning een laptop, een flatscreen en autosleutels meenamen.

De mannen wilden in de auto wegkomen, maar reden bij de woning meteen een sloot in. De ondertussen door het gestommel wakker geworden bewoner, zag de mannen in de auto zitten en riep hen aan. Hierop gingen de verdachten er vandoor. De bewoner alarmeerde de politie, die meteen een zoekslag in de omgeving van de woning maakte.

Hierbij troffen zij niemand meer aan. In de auto vonden zij wel bloedsporen. Bij navraag bij het ziekenhuis in Leeuwarden bleek dat hier twee gewonde mannen uit Sint Annaparochie opgenomen waren. Hier konden de verdachten uiteindelijk dus aangehouden worden. Ze werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De flatscreen werd in de auto teruggevonden, de laptop is nog niet terecht. De 28-jarige bewoner deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):