woensdag, 29. september 2010 - 20:17 Update: 08-07-2014 0:28

Infobesitas: een nieuw fenomeen onder jongeren

Amsterdam

Via internet, mobieltjes, televisie en radio komt er een gigantische hoeveelheid informatie op jongeren af. Uit angst om er niet bij te horen of dingen te missen willen jongeren 24/7 toegang hebben tot alle beschikbare informatie.

Dat kan tot serieuze problemen leiden zoals vermoeidheid, slaaptekort en concentratieproblemen. YoungWorks signaleerde deze trend,ook wel infobesitas genoemd, in 2009. Voor het eerst is er een boek dat uitgebreid op deze nieuwe ontwikkeling onder jongeren ingaat.

Het puberbrein is heel gevoelig voor de enorme informatietoename. Jongeren kunnen het vaak niet laten om keer op keer op de refresh-button te drukken. Maar waar ligt de grens? Een overvloed aan informatie kan leiden tot gezondheidsproblemen en soms zelfs tot een verslaving. Iedereen die te maken heeft met jongeren zou zich in dit onderwerp moeten verdiepen, zodat ook de bescherming hiertegen onderdeel wordt van de opvoeding en begeleiding van jongeren.

Puberbrein binnenstebuiten, het praktische boek over jongeren van Huub Nelis & Yvonne van Sark, verscheen in 2009 en is nu al aan de zevende druk toe. Aan deze herziene editie is een extra hoofdstuk over infobesitas onder jongeren toegevoegd.
Categorie:
Tag(s):