vrijdag, 26. november 2010 - 20:10

Inrijden op agenten bij achtervolging dwingt politie tot schieten

Wildervank

De politie van Veendam heeft vrijdagavond tot twee maal toe op een verdachte in een personenwagen geschoten tijdens een achtervolging door Veendam en Wildervank. Dit maakte een woordvoerder van de regiopolitie Groningen bekend aan Blik op Nieuws.

Surveillerende agenten zagen die avond een voertuig rijden met hierop gestolen kentekenplaten. Toen de agenten de man een stopteken gaven, ging de man er met hoge snelheid vandoor.

Op de Apollolaan reed de verdachte een personenwagen aan, die niets met de achtervolging te maken had. De man reed vervolgens door en op de Kielsterachterweg probeerde hij op een agent in te rijden. Deze voelde zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken en op de auto van de verdachte te schieten. De agent kon ternauwernood de auto ontwijken.

In volle vaart zette de verdachte zijn vlucht voort de Sorghvlietlaan op. Ook hier probeerde de man een agent aan te rijden. Deze agent trok eveneens zijn dienstwapen en schoot op de auto van de verdachte.

Niet veel later werd de vluchtauto leeg op de Sorghvlietlaan aangetroffen. Aan de hand van enkele getuigen wist de politie een Veendammer aan te houden in een woning. Na onderzoek bleek de man niet bij het incident betrokken te zijn geweest en is vrijgelaten.

De twee inzittenden van de personenwagen die werd aangereden op de Apollolaan zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Deze konden hierna naar huis.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):