woensdag, 31. maart 2010 - 14:05 Update: 08-07-2014 0:31

Internetoplichter krijgt 10 maanden celstraf

Roermond

De politierechter in Roermond heeft dinsdag een 20-jarige internetoplichter uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dit heeft het Openbaar Minisgterie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Als voorwaarde is gesteld dat de man moet meewerken aan een behandeling in een forensisch-psychiatrische kliniek. De huidige veroordeling heeft betrekking op 38 internet-oplichtingen in de periode van 1 oktober 2007 tot 1 december 2008.

Daarnaast is de verdachte veroordeeld voor het witwassen van de opbrengsten uit de oplichtingen. Bovendien moet de verdachte in totaal bijna 2700 euro terugbetalen aan 24 slachtoffers die zich als benadeelde partij hadden aangemeld.

Spelcomputers, Ipods en toegangskaartjes
De man plaatste op diverse internetsites advertenties waarin hij spelcomputers, Ipods en toegangskaartjes voor pretparken te koop aanbood. Die goederen werden nooit geleverd. De Venlonaar werd reeds twee keer eerder veroordeeld voor soortgelijke oplichtingen.

Over twee weken doet de rechter uitspraak over de zogeheten pluk-ze vordering die door het Openbaar Ministerie was ingediend. Deze dient om ook de winsten van overige internetoplichtingen van verdachte af te pakken.
Categorie:
Tag(s):