woensdag, 20. oktober 2010 - 10:22

Interregionaal vuurwerkteam neemt 154 kilo vuurwerk in beslag

Hilversum

Naar aanleiding van een anonieme melding op 11 oktober 2010 dat er vuurwerk zou liggen in een woning in Zeewolde werd een onderzoek gestart.

Naar aanleiding van een anonieme melding op 11 oktober 2010 dat er vuurwerk zou liggen in een woning in Zeewolde werd een onderzoek gestart. De volgende dag leidde dit tot twee aanhoudingen van Zeewoldenaren van 20 en 21 jaar oud. Zij worden verdacht van bezit en handel in illegaal vuurwerk. In hun woningen werd illegaal vuurwerk aangetroffen.

Het onderzoek werd na de aanhoudingen voortgezet en leidde 13 oktober tot nog een aanhouding. Een 23-jarige inwoner van Almere werd aangehouden op verdenking van het importeren en leveren van vuurwerk vanuit België aan één van de Zeewoldenaren. In zijn woning werd onder andere in een kledingkast in een slaapkamer vuurwerk aangetroffen. Het betrof zwaar illegaal vuurwerk zoals shells (vuurwerkbommen), vlinders en nitraten.

In totaal werd 154 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om zwaar illegaal vuurwerk dat niet bij vuurwerkverkooppunten voor consumenten te koop is.

Illegaal vuurwerk is massa-explosief wat wil zeggen dat het niet één voor één afgaat, maar alles in één keer. Woonwijken lopen een groot brand- en explosiegevaar met de opslag van illegaal vuurwerk in woningen.

De verdachten zijn inmiddels heengezonden met een proces-verbaal.

Dit jaar is het vuurwerkteam een samenwerkingsverband tussen de korpsen Gooi en Vechtstreek en Flevoland en werkt vanuit Huizen. Het vuurwerkteam is een onderdeel van het milieurechercheteam. Het team doet onderzoek naar de illegale handel in vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):