dinsdag, 24. augustus 2010 - 9:07

Invallen tijdens onderzoek naar grootschalige drugshandel

Rotterdam

De politie is in de nacht van maandag op dinsdag in Rottedam, Vlaardingen en Schiedam zeven panden binnen gevallen. Hierbij werden zes verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van drugshandel.

Het afgelopen jaar kwamen er vanuit de wijk verschillende klachten binnen over drugsoverlast. Naar aanleiding hiervan en op basis van binnengekomen informatie over mogelijke drugshandel, startte de recherche van het district West eerder dit jaar een onderzoek. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er naast de Rotterdamse woningen ook twee panden in Schiedam en Vlaardingen betrokken waren..

Dinsdag in de vroege ochtenduren werd het Burgemeester Meineszplein afgezet, om zo de veiligheid op straat te waarborgen. Diverse politie-eenheden gingen om 5:00 uur negen panden binnen. Iets meer dan politiemensen werden samen met politiehonden ingezet om de panden te doorzoeken en verdachten aan te houden.

Er zijn drie mannen en drie vrouwen overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Er wordt verder onderzocht wat hun rol is bij de mogelijke handel in drugs. In een pand aan het Burgemeester Meineszplein was een hennepkwekerij aangelegd. Deze is ontruimd. De eigenaar van het pand is een van de verdachten.
Provincie:
Tag(s):