donderdag, 23. september 2010 - 22:51

Inwoners St. Joost herdenken Justin

St.Joost

De politie Limburg-Noord heeft donderdagmiddag meer details bekend gemaakt in het onderzoek naar de dood van de 11-jarige jongen uit St. Joost.

De politie ontving rond 04.30 uur donderdagochtend een melding, waarop agenten naar de woning aan de Plevitsstraat zijn gereden. Daar troffen zij bij de woning een 42-jarige bewoner aan. In de woning werd ook het levenloze lichaam van zijn 11-jarige zoon aangetroffen.

De vader werd hierop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het 11-jarige slachtoffertje Justin en overgebracht naar het politiebureau.

Omdat de 39-jarige moeder niet in de woning aanwezig was, had het de eerste prioriteit om de moeder te traceren en haar over deze tragische gebeurtenis te informeren. Uit onderzoek bleek dat zij mogelijk enige tijd niet meer in deze woning verbleef.

Voor zover ons nu bekend is, is dit adres en gezin niet bekend bij de politie of een andere hulpverleningsorganisatie vanwege enige problematiek.

Wat het motief en de toedracht is geweest wordt nu dan ook nog uitvoerig onderzocht door een uitgebreid team van ongeveer 20 rechercheurs en nog twee forensische deskundigen van het NFI die onze eigen forensische afdeling ondersteunen bij het sporenonderzoek.

Er zal uitvoerig met de moeder gesproken worden als getuige, de vader zal gehoord worden als verdachte en samen met het sporenonderzoek zal dit hopelijk leiden tot een duidelijk beeld van wat zich donderdagochtend in deze woning aan de Plevitsstraat heeft afgespeeld. De vader zal vermoedelijk vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Aangezien het onderzoek pas enige uren geleden is opgestart is het op dit moment nog te vroeg om al in te gaan op de toedracht van het incident. Daarnaast kan de politie sommige gegevens nog niet vrijgeven omwille van het belang van het onderzoek.

Parallel aan het politieonderzoek vindt er uiteraard ook een opvangtraject plaats voor de familie, buurtgenoten, bekenden, vrienden en klasgenootjes van de overleden Justin.

Donderdagavond om 19.00 uur vond een besloten bijeenkomst plaats voor genodigden in het gemeenschapshuis van Sint Joost. De genodigden bestaan uit de klasgenootjes van Justin en de ouders van deze kinderen. Hier zal aandacht zijn voor het verwerking van deze gebeurtenis door diverse hulpverlenende instanties zoals de GHOR en slachtofferzorg.

Aansluitend om 20.00 uur was er buiten bij het monument De Bokkenrijder een moment van stilte.

Justin was afgelopen jaar jeugdprins bij de carnavalsvereniging in zijn dorp.
Provincie:
Tag(s):