maandag, 16. augustus 2010 - 11:28

It giet oan!, maar dan per Porsche

Leeuwarden

De vakantie zit er voor velen weer op en ondertussen maakt Friesland zich op
voor de 4e Porsche Friese Elfstedentocht. De 173 deelnemende equipes komen ook dit jaar weer uit binnen en buitenland om de tocht der tochten mee te kunnen maken en hierbij zijn vele types van het sportieve automerk vertegenwoordigd met bouwjaren tussen 1952 en 2010.

Een leuke bijkomstigheid dit jaar is ook de deelname van de 356Club Nederland. Deze officiële Porsche club neemt deel met 37 prachtige auto’s waarvan de bouwjaren van 1955 tot 1965 lopen. Hiermee word een prachtig stukje Porsche historie getoond aangezien de 356 het model is waar Porsche de officiële serieproductie van auto’s mee gestart is.

Ook dit jaar is er in elk van de elf Friese steden weer een stempelpost te vinden waarvan enkelen met een opdracht waarmee deelnemers punten
kunnen verzamelen. De tourrit zal weer over prachtige weggetjes door de Friese provincie voeren. Net als voorgaande jaren zijn samen met Veilig Verkeer Nederland weer enkele controles ingebouwd om geen ongewenste verkeerssituaties te veroorzaken en deelnemers en geïnteresseerden volop te laten genieten van deze toertocht.


De organisatie hoopt een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor het Ronald McDonaldhuis Friesland.
De toertocht wordt op 5 september gehouden en begint op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Daar zal om 9.00 uur het startsein klinken en binnen een uur tijd zullen alle 173 deelnemers op weg gaan voor de 240 km lange tocht. Rond 17.00 uur worden de deelnemers ook weer op dit karakteristieke plein in Leeuwarden terug verwacht waarna er voor het publiek alle tijd is om de auto’s te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):