donderdag, 16. september 2010 - 15:50

Jaar cel voor manipuleren zekeringen scheepswerf de Punt

De Punt

Het hof heeft donderdag een man veroordeeld voor 1 jaar cel voor het manipuleren van zekeringen in de groepenkast van de scheepswerf in de Punt. Dit heeft het gerechtshof donderdag bekendgemaakt.

Drie brandweermannen omgekomen
Op 9 mei 2008 brak in een scheepswerf in De Punt brand uit. Bij de bluswerkzaamheden zijn drie brandweermannen om het leven gekomen. Twee dagen eerder, op 7 mei was er al brand uitgebroken in de groepenkast waarin door verdachte eerder gemanipuleerde zekeringen waren geplaatst.

’Niet verantwoordelijk’
Op 8 mei heeft verdachte opnieuw gemanipuleerde zekeringen in de groepenkast geplaatst. Op 9 mei ontstond er opnieuw brand. De oorzaak van die brand is niet duidelijk geworden.

Er is niet komen vast te staan dat de brand op 9 mei is veroorzaakt door het manipuleren van zekeringen. Daarom wordt verdachte niet verantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van die brand en het overlijden van de brandweermannen.

Het hof heeft vastgesteld dat verdachte twee keer betrokken is geweest bij het manipuleren van zekeringen. Het wordt verdachte bijzonder kwalijk genomen dat hij na de eerste brand opnieuw gemanipuleerde zekeringen heeft geplaatst. Voor het manipuleren van zekeringen wordt verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden.
Provincie:
Tag(s):