zaterdag, 6. november 2010 - 9:54

Jaar lang geen verlof voor ontsnapte TBS'er

Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, wil dat tbs'ers die tijdens een verlof ontsnappen, na terugkeer minimaal een jaar niet meer naar buiten mogen. Zijn woordvoerder bevestigde dit zaterdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Zaterdag, op de Nationale Open Dag van het gevangeniswezen, heeft de staatssecretaris in de Penitentiaire Inrichting in Ter Peel dit verscherpte beleid aangekondigd. Hij wil deze maatregel per 1 januari 2011 invoeren.

Met dit strengere beleid wil Teeven bereiken dat de tbs-sector maximaal veilig' is. "We geven duidelijkheid naar de slachtoffers en de samenleving toe dat tbs absoluut veilig moet zijn en onttrekkingen daar niet bij horen."

Van de tbs'ers die vorig jaar ontsnapten, mocht driekwart binnen een jaar weer de kliniek verlaten voor een uitstapje. Teeven vindt dat onaanvaardbaar.

Het is nu al zo dat de toestemming om met verlof te gaan vervalt als iemand ontsnapt tijdens verlof, maar de minimumtermijn van een jaar is nieuw. Het kan ook een langere periode worden. Dat wordt per geval bekeken, aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):