vrijdag, 1. januari 2010 - 10:51

Jaarwisseling Amsterdamse brandweer rustiger dan vorig jaar

Amsterdam

Vanaf 18.00 uur op oudejaarsdag tot 08.00 uur op nieuwjaarsdag heeft de brandweer Amsterdam-Amstelland ongeveer 203 meldingen verwerkt. Tijdens de vorige jaarwisseling zijn 350 meldingen verwerkt. ‘Het was veel rustiger dan vorig jaar’, meldt de brandweer vrijdag.

Kleine incidenten
Het aantal branden in ondergrondse containers was hetzelfde als vorig jaar, rond de honderd. Net als vorig jaar ging het ook dit keer louter om kleine incidenten. Vooral brandende ondergrondse afvalcontainers vroegen veel inzet. Verder waren er verschillende straatbrandjes en andere kleine (woning-) branden.

Ademhalingsmoeilijkheden kleine woningbrand
Omstreeks 00.15 uur ontstond een kleine brand in een woning aan de Tuinstraat in Amsterdam. Hierbij liepen twee personen lichte ademhalingsmoeilijkheden op.

Bewoner naakt op balkon bij woningbrand
Rond 04.00 uur woedde een brand in een woning aan de Zandhoek te Amsterdam. Een voorbijganger zag de brand en de bewoner die naakt op het balkon stond. Bij aankomst constateerde de brandweer dat het huis vol met rommel lag. De brandweer heeft uitbreiding van de brand weten te voorkomen. De woon- en slaapkamer zijn volledig uitgebrand. De man had ademhalingsmoeilijkheden en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.
Provincie:
Tag(s):