zondag, 7. november 2010 - 10:55

Jacht uitgebrand industrieterrein Katwijk

Katwijk

Zaterdagavond werd de brandweer gealarmeerd rond 21.19 uur vanwege een brand op een boot in de Ververstraat op het industrieterrein T`heen in Katwijk.

De melding was een ‘scheepvaartincident’ maar ter plekke bleek het om een boot te gaan die al op de kade lag op een opslagterrein naast een carrosseriefabriek. Grote dikke zwarte rookwolken kwamen bij de brand vrij en omdat er bijna geen wind was bleef deze wolk boven Katwijk hangen wat voor overlast zorgde.

Veel mensen meldden dat ze last hadden van prikkelende ogen door het verbrande plastic en polyester. De brandweer kon moeilijk bij de brand die in de boot woedde komen. De brandweer van Rijnsburg kwam later ook voor assistentie ter plekke.

Ook de ladderwagen uit Katwijk is later opgeroepen om de brand van bovenaf te blussen. Twee andere boten, die naast de brandende boot lagen, konden door de brandweer worden gered door er een watergordijn tussen te plaatsen.

Het brandende jacht is vanuit de ladderwagen van bovenaf volgepompt met water en zodoende kon de brand geblust worden. De politie had de omgeving afgezet in verband met mogelijk vrijgekomen schadelijke stoffen.

De burgemeester van Katwijk is ook nog ter plaatse gekomen om zich over het incident te laten informeren. Om ongeveer 00.30 uur kon de brandweer beginnen met opruimen.

Omdat er deze dag ook nog werkzaamheden aan de boot zijn gedaan sluit de brandweer brandstichting nog niet uit. Of de oorzaak zal worden gevonden moet nog blijken omdat het hele schip volledig is uitgebrand.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):