woensdag, 14. april 2010 - 17:40 Update: 08-07-2014 0:28

Jan Smit verrast Nederlandse militairen in Afghanistan

De Nederlandse militairen in Afghanistan werden de afgelopen dagen verrast met een bezoek van Jan Smit. Met zijn bezoek en optredens op de verschillende kampen wil Jan de Nederlandse militairen een hart onder de riem steken. De zanger en zijn manager Jaap Buijs reisden mee met Staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries. Zij kwamen zondagavond aan op het internationale vliegveld van Kandahar.

Op de basis in Kandahar maakte Jan kennis met de vliegers en het onderhoudspersoneel van de F16’s en hij bezocht het internationale veldhospitaal. Maandagmiddag vloog het gezelschap door naar Kamp Holland, de thuisbasis van de Task Force Uruzgan.

Twee Cougar helikopters van de luchtmacht brachten het gezelschap dinsdagochtend in alle vroegte naar Camp Hadrian in Deh Rawod, de tweede Nederlandse basis in Uruzgan. Vandaar uit gingen de staatssecretaris en Jan mee met een bereden patrouille door de omgeving van Deh Rawod. Ze bezochten een jongensschool, een politiepost en hadden een gesprek met het districtshoofd van Deh Rawod.

Woensdagochtend vloog het gezelschap terug via Tarin Kowt naar Kandahar. Op Kamp Holland werd nog een bezoek gebracht aan het Apache helikopter detachement, de trainers van het Afghaanse leger en de mannen van de pantserhouwitser.

De militairen in Uruzgan reageerden enthousiast op de optredens. Van te voren hadden alle militairen een speciale ‘militaire’ editie van de nieuwste CD van Jan Smit, Leef, gekregen, zodat zij uit volle borst konden mee zingen. Een grote fan van Jan vertelt het volgende: 'Super dat hij zo’n belangstelling heeft voor ons werk. Ik wilde altijd al naar een concert van Jan gaan, maar het is er nog nooit van gekomen. Dat ‘ie naar Afghanistan is gekomen is echt te gek.'

Jan Smit: 'Ik ben ontzettend trots op onze jongens en meiden. Ik heb nu met eigen ogen kunnen zien wat Nederland voor de bevolking van Afghanistan betekent. Er is veel vooruitgang geboekt de laatste jaren.'
Categorie:
Tag(s):