donderdag, 2. december 2010 - 20:24

Jaren 70 en 80 herleven met de Dizzy Man’s Band

Sas van Gent

Eindelijk komen ze dan toch naar Zeeland. De Dizzy Mans’s Band, in de jaren 70 en 80 met hits als The Opera en The Show in de top 40 triomferend op de poppodia die Nederland rijk was.

Na een rustige periode staat de band er sinds korte tijd weer helemaal. En voor het eerst sinds jaren komen ze naar Zeeland om hun uitgebreide repertoire, vaak in een nieuw jasje, voor het voetlicht te brengen.

Het optreden in Sas van Gent was eigenlijk al aangekondigd voor april dit jaar, maar door ziekte van zanger Jacques Kloes moest het concert worden uitgesteld. En dat haalt de Dizzy Man’s Band dus nu in.

Natuurlijk zullen de bekende Dizzy Man's Band hits zeker de revue passeren zoals o.a. The Opera, The Show, Matter of Facts, De Boerderij, Dizzy on The Rocks, Shocking, Jumbo, en Tickatoo. Maar het live-concert zal ook weer bol staan van de vele vrolijke acts. Ook zullen de Blues Brothers (een specialiteit van Johan Bouquet & Jacques Kloes ) hun opwachting maken. Het wordt absoluut feest met o.a. de Swinging Sisters-act. Ook de liefhebbers van het oude `Dizzy Repertoire` zullen hun hart in Sas van Gent kunnen ophalen met de nummers van o.a. Blood Sweat & Tears, Joe Cocker, Chicago en vele andere.

De band debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo. Daarnaast scoorde de Dizzy Man’s Band vele hits als “The Show (1973) of “The Opera” (1975). Deze beide grootste hits staan nog steeds in de Radio 2 Top 2000.

Er wordt sowieso bij optredens van de Dizzy Man’s Band erg veel lol gemaakt. Gitarist Dirk van der Horst die na Dizzy Man's Band nog meer bekendheid verwierf als gitarist van BZN, was mede verantwoordelijk voor de specifieke ‘Dizzy-Sound’. Steevast zette de band onder de bezielende leiding van zanger Jacques Kloes de zaak op zijn kop met hun aanstekelijke vrolijke mix van rock en pop.

In 1983 viel de Dizzy Man's Band uiteen. Toch kwamen zij af en toe terug voor een reünie aangezien zij het niet kunnen laten. In 2009 bouwde Zanger Jacques Kloes wederom de 8-mans formatie om zich heen, met als ijkpunten oud Dizzy drummer Joop Tromp en zijn sedert jaren vaste collega, Johan Bouquet (zanger-gitarist). Met daarnaast gerenommeerde muzikanten als Robin Feltkamp (Bas), Harry van Huisstede (percussie), Jan Doedens (trompet), Bert Ramaakers (sax) en Hans Vos (keyboard), klinkt Dizzy man’s Band op 18 december in De Speije te Sas van Gent weer als vanouds.
Provincie:
Tag(s):