woensdag, 26. mei 2010 - 13:29

Jeugdbende opgerold in Maastricht

Maastricht

Met de aanhouding van vijf verdachten in de leeftijd van 14 tot 21 jaar denkt de politie in Maastricht zeker acht straatroven en twee overvallen te hebben opgelost. Dit heeft de politie woensdag bekend gemaakt.

De zaak kwam aan het rollen toen twee verdachten -een 18-jarige en een 16-jarige jongen uit Maastricht- op 3 april werden aangehouden kort nadat ze met nog twee andere jongens op de Ravelijnstraat in hun woonplaats enkele studenten hadden beroofd van een klein geldbedrag. Voor deze straatroof werden enkele dagen later ook een 14-jarige jongen uit Margraten en een 20-jarige man uit Meerssen aangehouden.

Onderzoek leerde dat het viertal samen met nog een 21-jarige man uit Meerssen, in wisselende samenstelling, verantwoordelijk wordt gehouden voor nog eens zeven straatroven die alle in de maand maart plaatsvonden in Maastricht. Bij deze straatroven werd volgens de slachtoffers gebruik gemaakt van (nep)vuurwapens en messen. De buit bestond telkens uit geld en/of GSM's, MP3-spelers, bankpasjes en OV-chipkaarten.

Uit de verhoren van de recherche kwam naar voren dat leden van deze groep ook de overval hebben gepleegd op een frituur in Rothem op carnavalszondag 14 februari 2010 en een -mislukte- overval op een frituur in Amby op 16 maart 2010.
Opmerkelijk in dit onderzoek is, dat de 18-jarige Maastrichtse hoofddader op één na bij alle zaken betrokken was en dat in de meeste gevallen de 14-jarige jongen uit Margraten hem hierbij assisteerde.
Een 20-jarige verdachte in deze zaak die in Meerssen woont is in 2009 ook betrokken geweest bij een overval op een café in de wijk Biesland in Maastricht. Hem hangt een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd omdat hem deze straf voorwaardelijk was opgelegd voor deze overval.
Vier verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen en zitten momenteel nog vast. De 21-jarige verdachte is na zijn verhoor in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):