woensdag, 2. juni 2010 - 14:08

Jeugdige brandstichters in natuurgebied betrapt

Kaatsheuvel

Twee wandelaars hebben dinsdagavond omstreeks 19.30 uur drie jongens betrapt die in het bos- en heidegebied aan de Waalwijksebaan in Kaatsheuvel een vuurtje hadden gemaakt. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

De passanten spraken de brandstichtertjes aan en belden ondertussen de politie omdat er recent al diverse vermoedelijk aangestoken bosbranden in het gebied hadden plaats gevonden.

De politie heeft de jongens op aanwijzing van de passanten aangehouden. Het gaat om jongens van 14,16 en 16 uit Waalwijk. Ze zijn in verzekering gesteld.

De getuigen verklaarden dat ter hoogte van de ijsbaan drie jongens boven op een tafel stonden. Op de tafel was iets in brand gestoken. De wandelaars liepen op de vandalen af. Eén van de knapen trapte het brandende voorwerp van de tafel waarna ze alle drie het probeerden uit te trappen.

De wandelaars besloten direct de politie te bellen. Hierop zijn agenten ter plaatse gekomen die de jongens hebben aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. Ze waren op de fiets het gebied ingegaan en hebben kennelijk sigarettendoosjes in brand gestoken. De politie onderzoekt of het trio bij meer branden in het gebied betrokken is.
Provincie:
Tag(s):