zaterdag, 29. mei 2010 - 15:59 Update: 08-07-2014 1:04

Jol praat met Berg over transfer naar Ajax

(Elf Voetbal) Marcus Berg speelt komend seizoen waarschijnlijk weer in de Eredivisie. Enkele clubs uit ons land hebben contact opgenomen met Hamburger SV om de spits op huurbasis over te nemen.

De 23-jarige Zweedse international kan niet rekenen op het vertrouwen van de nieuwe trainer Armin Veh. Die vertelde bij diens aantreden dat hij in Paolo Guerrero, Mladen Petric en Ruud van Nistelrooij zijn spitsen ziet. Berg zou nummer vier in de rangorde worden en mag worden verhuurd. Volgens de Hamburger Abendblatt zijn naast Nederland ook twee clubs uit Engeland en 1-fc-kaiserslautern">1.FC Kaiserslautern erg geïnteresseerd om de speler over te nemen.

Vorig jaar tekende Berg een vierjarig contract bij Hamburger SV, dat hem wegplukte bij FC Groningen. Een vaste basisplaats wist hij in Noord-Duitsland echter niet te veroveren.

Daarnaast keert Eric Maxim Choupo-Moting weer terug in Hamburg. De 21-jarige Duitser, die voor Kameroen gaat uitkomen op het WK, speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor 1.FC Nürnberg. Dat meldde technisch directeur Bastian Reinhardt bij diens aantreden. De verdediger van de club, die vorig jaar een punt achter zijn carrière zette, kreeg verrassend de voorkeur boven Sergej Barbarez. Die maakt in hetzelfde dagblad gehakt van de club en laat zien dat hij zeer teleurgesteld is.

UPDATE: Volgens Expressen heeft Martin Jol een gesprek gehad met Berg. De trainer zou de Zweed graag naar Ajax willen halen. De aanvaller heeft wel oren naar een verblijf in Amsterdam.
Categorie:
Tag(s):