vrijdag, 5. maart 2010 - 17:04

Jongen (13) door straatrover met vuurwapen bedreigd

Oostrum

In Oostrum heeft man donderdagmiddag geprobeerd een 13-jarige jongen uit die plaats te beroven. De dader gebruikte daarbij een vuurwapen.

Rond 15.30 uur werd de jongen bij het station bij zijn fietsdrager gegrepen door de man. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de jongen zijn zakken leegmaken en vroeg de man om geld. Een passant op een vluchtheuveltje die de straatroof zag gebeuren, riep naar de dader dat hij weg moest gaan met zijn pistool. De dader zei vervolgens tegen de jongen dat hij zijn spullen terug moest doen in zijn zakken en moest wegfietsen.

De tiener is bij de straatroof niet gewond geraakt en de dader heeft geen spullen buitgemaakt. Het betreft een man met een getinte huidskleur, tussen de 20 en 30 jaar oud met een fors postuur. Hij droeg een zwarte, gebreide muts met een wit Nike logo en voor zijn mond een rode sjaal met witte stippen. De politie is op zoek naar de getuige op het vluchtheuveltje. Zij vraagt vooral deze getuige, maar ook anderen die meer informatie hebben over deze straatroof, contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):