vrijdag, 1. oktober 2010 - 9:40

Jongen overleden na aangereden te zijn door automobilist

Warmenhuizen

Een 18-jarige jongen uit Schoorl is donderdagavond overleden nadat hij op de Westfriesedijk bij Warmenhuizen was aangereden. De politie kreeg rond 21.00 uur een melding van een buurtbewoner dat een man zijn bestelbus met veel kabaal in de Moraviëstraat had geparkeerd en daarna uit het voertuig was weggerend. De bus had flinke schade.

De politie ging op zoek naar de bestuurder en trof hem aan in de omgeving. Hij gaf aan dat hij vermoedelijk met zijn bus ergens tegenaan was gereden bij de Westfriesedijk ter hoogte van Warmenhuizen.

Agenten gingen naar de weg die langs het Noord-Hollands kanaal ligt. Daar werd een fiets aangetroffen. Er werd met het duikteam van de Marinebrandweer gedoken. Rond 22.40 uur werd het lichaam van de 18-jarige jongen in het water aangetroffen. Hij was overleden.

De 35-jarige bestuurder uit Alkmaar werd aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn. Hij blies aan het bureau 640 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij wordt vrijdagmiddag in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):