zondag, 22. augustus 2010 - 15:48

Jongeren gooien steen van viaduct op voorruit

Ureterp

De politie heeft zaterdagavond gezocht naar vier jongeren die vanaf het viaduct Hegebrechsterleane een voorwerp op een passerende auto hadden gegooid. Het voorwerp, mogelijk een steen, belandde op de voorruit van de auto. Door de klap ontstond grote schade. Gelukkig brak de voorruit niet en de 36-jarige automobilist uit Grootegast en zijn passagier kwamen dan ook met de schrik vrij.

De bestuurder kwam vanaf de N31 en reed over de A7 in de richting van Groningen. Bij het naderen van het viaduct zagen de 36-jarige automobilist en zijn passagier een aantal jongeren staan. Ze hadden er, volgens eigen zeggen, al niet een goed gevoel bij. Bij het passeren van het viaduct zagen ze iets naar beneden vallen dat vervolgens de auto raakte.

De politie werd direct via 1-1-2 gewaarschuwd. Met meerdere eenheden kwamen de agenten van verschillende kanten ter plaatse. Direct werd de gehele omgeving afgezocht. Dit in de hoop om de daders van deze laffe actie te kunnen aanhouden. Ondanks de grote zoekactie werd niemand meer aangetroffen. De bestuurder heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):