donderdag, 16. december 2010 - 10:04

Jongeren op de vlucht in gestolen auto

Den Haag

Na een korte achtervolging in Den Haag hielden agenten vanochtend vroeg rond 01.00 uur twee jongeren aan die in een gestolen auto reden.

De surveillerende agenten zagen op de Lijnbaan hoe een auto bleef wachten voor een groen verkeerslicht en pas doorreed toen het licht op oranje sprong. Vanwege dit opvallende gedrag besloten de agenten de auto te volgen en het kenteken te controleren in de politiesystemen. Hieruit bleek al direct dat de auto als gestolen stond geregistreerd.

De agenten bleven de auto volgen terwijl een andere surveillanceeenheid de kruising van de Vaillantlaan met de Parallelweg blokkeerden met hun auto om zo de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder manoeuvreerde zijn voertuig echter om de middengeleider heen en vluchtte tegen de richting inrijdend met hoge snelheid in de richting van de Neherkade, daarbij een rood verkeerslicht negerend. Beide politievoertuigen zetten vervolgens de achtervolging in. De automobilist stak even later met hoge snelheid de kruising van de Neherkade over, opnieuw een rood licht negerend en nog altijd tegen de richting inrijdend.

Uiteindelijk stopte het voertuig ter hoogte van de sportvelden bij de Scheppingstraat, even daarvoor raakte de bestuurder nog een geparkeerd staande auto. De verdachten verlieten rennend het voertuig en vluchtten in de richting van de Genestetlaan. Even later lukte het de achtervolgende agenten beide mannen, 19- en 16-jarige Rotterdammers, aan te houden. Zij werden overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):