woensdag, 27. januari 2010 - 11:00

Jongerencentrum blijkt jeugdbende

Amsterdam

Woensdag is op last van burgemeester Cohen jongerencentrum High School aan de Crynssenstraat 33 gesloten. De burgemeester heeft hiertoe besloten naar aanleiding van een rapportage van de politie.

Uit deze rapportage blijkt dat er in en vanuit de High School stelselmatig hard- en softdrugs gebruikt en verhandeld worden. Hierbij zijn ook jongeren onder de achttien jaar betrokken.

Bij een politie-inval in het jongerencentrum in december 2009 is een aantal personen aangehouden. Twee personen werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie, vijf verdachten op verdenking van handel in harddrugs en een verdachte die in het bezit was van een openbaar vervoerpas afkomstig van een straatroof.

Bij de politie-inval werden de bezoekers gesommeerd de zaak te verlaten. Hierna trof de politie op de vloer verdovende middelen aan waaronder hennep en hasj. In de High School vond de politie een boksbeugel en een zwaard in het kantoor en diverse bank- en werkpassen, waarvan twee afkomstig van twee straatroven.

Gezien de aangetroffen drugs, wapens, gestolen goederen en de aanwezigheid van daders van deze gestolen goederen is er sprake van een aantasting van de openbare orde. Daarom heeft de burgemeester besloten de High School voor onbepaalde tijd te sluiten. De politie en het stadsdeel houden in de gaten dat de sluiting van het jongerencentrum niet tot extra overlast in de buurt leidt.
Provincie:
Tag(s):