woensdag, 28. juli 2010 - 14:52

Joyrijder (17) speelt film na en rijdt dwars door voortuin

Veenendaal

Een automobilist ploegde aan het begin van de nacht van dinsdag op woensdag door een tuin en ging er vervolgens vandoor.

Rond 01.05 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Munikkenweg door een voortuin was gereden. Daarna was de automobilist doorgereden.

Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de auto dwars door de tuin was gereden, waarbij meerdere boompjes enstruiken waren gesneuveld. Een kentekenplaat van de auto bleef in de tuin achter.

Daarop gingen agenten naar de Veenendaalse woning van de eigenaar van de auto. Bij de woning zagen zij de auto geparkeerd staan. Zij belden bij de woning aan en de 17-jarige zoon des huizes deed open. Hij verklaarde alleen thuis te zijn. De agenten hielden de jongen aan voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Uit de blaastest bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was.

In het politiebureau verklaarde de jongen de film 'The fast and the furious' te hebben gekeken. Hij wilde dat in de praktijk brengen en had de auto van zijn moeder meegenomen. Het driften ging naar zijn zeggen de eerste keer heel goed, maar de tweede keer reed hij dwars door de tuin aan de Munikkenweg. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):