dinsdag, 27. juli 2010 - 21:45

Jubileum Jamboree geopend in Roermond

Roermond

In de binnenstad van Roermond is dinsdagmiddag de aftrap gegeven voor het jubileumkamp van Scouting Nederland (JubJam100). Ruim 11.00 scouts en meer dan 1000 begeleiders bevolkten de grote pleinen in de stad, waar het jubileumfeest om 14.00 uur officieel van start ging.

Na een aantal weken voorbereiding van het kampterrein op de Groote Stadsweide bij Leeuwen, kwamen maandag de 11.000 scouts in etappes aan in Roermond. De scouts komen vooral uit Nederland, maar ook landen als Noorwegen, Duitsland, Ierland, Canada, Ghana, Burkina Faso en Australië zijn vertegenwoordigd. De scouts verblijven tot en met 4 augustus in Roermond.

Voor de vele scouts is er een divers programma opgesteld, maar ook zijn er een aantal bezoekersdagen (op 28, 29 en 30 juli en op 2 en 3 augustus). Maandagavond 2 augustus staat een gondelvaart op het programma. Zo’n 400 verlichte bootjes zullen dan vanaf het kampterrein over de Maas richting Ool en Hatenboer varen en weer terug. Dit spektakel vormt een mooi schouwspel voor kijklustigen. Ook in de binnenstad worden de komende dagen diverse activiteiten voor de scouts georganiseerd. Op 4 augustus vindt de sluitingsceremonie plaats en 5 augustus vertrekken de scouts weer huiswaarts.
Provincie:
Tag(s):