vrijdag, 18. juni 2010 - 21:21

Juwelier Zaanse Schans overvallen

Zaandijk

Een juwelierszaak op de Zaanse Schans in Zaandam is vrijdagochtend overvallen.

Rond 09.45 uur kwamen drie gemaskerde mannen met een vuurwapen de juwelierszaak binnen en bedreigden het personeel. De overvallers sloegen de vitrinekasten in en stalen diverse sieraden. Een medewerker probeerde de overval te voorkomen. Hij kwam in gevecht met een van de overvallers en raakte hierbij gewond aan zijn benen.

De drie gewapenden mannen gingen er vervolgens op een bromfiets vandoor in de richting van de wijk “Het Kalf”. De bromfiets werd korte tijd later terug gevonden op de Lovinkbeek in Zaandam. Het is onbekend hoe de overvallers verder zijn gevlucht. Tijdens de overval waren diverse klanten aanwezig in de zaak. Behalve de medewerker raakte niemand gewond.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u gezien dat de overvallers de bromfiets achterlieten op de Lovinkbeek? Heeft u gezien waar de overvallers vervolgens heen zijn gevlucht? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen deze overval op te lossen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000.

De politie is specifiek op zoek naar de persoon die beelden/foto's heeft gemaakt van de vluchtende mannen. Bent u deze persoon? Belt u dan met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):