donderdag, 5. augustus 2010 - 20:32

Kamperen bij de boswachter erg populair

Hoenderloo

Een vakantie op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer is dit jaar ongekend in trek. De meeste kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn namelijk goed bezet. Steeds meer Nederlanders kiezen voor de rust, ruimte tijdens het kamperen in de prachtige Nederlandse natuur.

Joris Blankena, boswachter op de Veluwe waar 4 kampeerterreinen zijn: 'Het is gezellig op het kampeerterrein! Het weer is mooi genoeg geweest om lekker dicht bij huis te genieten, maar het zou ook kunnen dat mensen door de economische situatie sneller kiezen voor een vakantie in Nederland.'.

Overige boswachters in het land bevestigen dit; ook zij hebben meer gasten op de kampeerterreinen. Een andere verklaring die de boswachters hiervoor geven is dat rust en ruimte steeds belangrijker worden. Verspreid over heel Nederland, van de Waddeneilanden tot Limburg, liggen in totaal 70 kampeerterreinen. Alle kampeerterreinen zijn kleinschalig van opzet en dankzij de bijzondere ligging is er altijd rust, ruimte en frisse buitenlucht om optimaal van te genieten.

Overnachten midden in de natuur; dat kan iedereen doen op zijn eigen manier. Dit is mogelijk midden in het bos met enkel een pomp met koud water, maar ook op een natuurkampeerterrein met zelfs privé sanitair. Staatsbosbeheer heeft verschillende soorten kampeerterreinen waarbij iedereen een passende vakantie kan hebben.
Categorie:
Tag(s):