woensdag, 10. november 2010 - 20:34

Karavaan met elektrische auto’s doet Apeldoorn aan

Apeldoorn

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, is Apeldoorn halteplaats tijdens een Elektrische Elfstedentocht.

Vanuit zeven plaatsen in Nederland rijden auto’s in ‘karavaan’ naar Almere.
Wethouder Olaf Prinsen van Duurzaamheid ontvangt de stoet rond 11.00 uur op het Marktplein. In de hal van het stadhuis is voor de gelegenheid een expositie van andere elektrische voertuigen open voor publiek.

Tijdens de toer door Gelderland is Apeldoorn een van de halteplaatsen. Wethouder Prinsen: ‘Deze toer laat zien dat elektrisch rijden nu al heel goed mogelijk is. De organisatie van de toer wil mensen enthousiast maken voor dit nieuwe en energiezuinige rijden, en daar werken wij graag aan mee. Elektrisch rijden is geen toekomstmuziek meer. We willen mensen laten kennismaken met dit nieuwe rijden. Zodat op termijn iedereen die op zoek is naar een auto, de aanschaf van een elektrisch vervoermiddel serieus overweegt.’ Tot 13.30 uur zijn de auto’s op het Marktplein te bezichtigen.

Landelijk rijden er meer dan honderd voertuigen mee, van verschillende merken zoals Lotus, Th!nk, Klassieke Kever, Tazzari en de Piaggio. Op het Marktplein is een aantal van deze voertuigen, waaronder een Tesla (een elektrische sportwagen) te bezichtigen. Bovendien is er de hele dag in het stadhuis een expositie van andersoortige voertuigen, zoals fietsen en scooters. Wethouder Prinsen: ‘Elektrisch rijden is niet alleen voor autobezitters weggelegd. Ook wie zijn scooter of brommer inruilt voor een elektrische variant, doet een duit in het zakje voor een beter milieu en rijdt zelf uiteindelijk goedkoper. En voor de modellen hoef je het niet te laten.’

Meer informatie over de tocht is te vinden op de website www.dagvandeduurzaamheid.nu.
Provincie:
Tag(s):