donderdag, 16. december 2010 - 20:41

Karel Loohuis nieuwe burgemeester Hoogeveen

Hoogeveen

De gemeenteraad van Hoogeveen heeft donderdagavond, een voordracht vastgesteld voor de nieuwe burgemeester van Hoogeveen. De gemeenteraad stelt unaniem voor als zijn eerste kandidaat te benoemen drs. K.B. Loohuis te Haaksbergen.

Karel Loohuis is sinds juni 2002 burgemeester van de gemeente Haaksbergen. Daarvoor was hij vanaf 1997 burgemeester van de gemeente Wognum. In de periode 1994-1997 was hij lid van het dagelijks bestuur van de Regio Twente. Van 1990-1997 was hij wethouder van Oldenzaal. Hij begon in 1984 zijn loopbaan als docent geschiedenis in Enschede en Oldenzaal. Karel Loohuis is lid van de PvdA.

Karel Loohuis is geboren in Oldenzaal op 31 juli 1958. Hij is gehuwd en heeft 2 kinderen. Hij houdt van tennis, saxofoon spelen, muziek, films en wandelen. Na het gymnasiumalfa studeerde hij geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Groningen.
De vertrouwenscommissie heeft in Karel Loohuis de burgemeester gevonden die zij zocht, maar die met name ook Hoogeveen zocht. Hij is bijzonder gemotiveerd om naar Hoogeveen te komen en heeft zich goed in Hoogeveen verdiept.

In Karel Loohuis ziet de vertrouwenscommissie de verbinder die de samenwerking zal bevorderen die Hoogeveen zo belangrijk vindt. Daarnaast beschikt Karel Loohuis over een uitgebreid netwerk dat hij met Hoogeveen zal delen.
Provincie:
Tag(s):