vrijdag, 26. maart 2010 - 22:31

Karin Bloemen opent kaasmarkt Alkmaar

Alkmaar

Vrijdag 2 april om 10.00 uur opent zangeres en cabaretière Karin Bloemen het kaasmarktseizoen 2010, zo meldt de gemeente Alkmaar op haar website.

Met het luiden van de bel opent zij op traditionele wijze de Alkmaarse kaasmarkt. Ook is zij jurylid bij de verkiezing van de rondemiss voor de Giro d’Italia, waarvoor deze ochtend op de kaasmarkt opnamen worden gemaakt.

Karin Bloemen is geboren Alkmaarse en heeft nog altijd een bijzondere band met de stad.
Als gewaardeerd entertainer en theaterdiva, geeft het college van burgemeester en wethouders haar graag de eer om het nieuwe kaasmarktseizoen te openen. Burgemeester Piet Bruinooge: ‘Karin heeft een warm hart voor onze stad. Zo zong ze in 2008 bij een bijeenkomst in de Grote Kerk een prachtig lied over Alkmaar. Ik ben blij dat deze geweldige vakvrouw de opening van de kaasmarkt voor ons wil verrichten’.

Rondemiss Giro d’Italia
Het gemeentebestuur ontvangt Karin Bloemen en het Alkmaarse kaasdragersgilde voorafgaand aan de markt in de raadzaal van het stadhuis. Aansluitend gaat het gezelschap naar het Waagplein waar Bloemen om precies 10.00 uur de kaasmarkt opent.

Na een rondgang over de kaasmarkt en door het Waaggebouw onder leiding van kaasvader Kees Koopman, zal Karin Bloemen jureren bij de verkiezing van de rondemiss voor de Giro d’Italia, die dit jaar start vanuit Amsterdam. AT5 maakt hiervoor vanaf 11.00 u. opnamen op de kaasmarkt in samenwerking met RTV Noord-Holland en het Alkmaarse kaasdragersgilde.

Over Karin Bloemen
Karin Bloemen, die opgroeide in Schagen, is naast cabaretière, zangeres en actrice, ook bekend als diva La Bloemen. In 2008 vierde Karin haar 25-jarig artiestenjubileum. In haar imposante carrière speelde ze onder andere in cabaretgroep Purper en maakte ze een groot aantal solo-programma’s. Ze won vele onderscheidingen in de theater- en muziekwereld, waaronder de Pisuisseprijs (1983), de Pall Mall Exportprijs (1984), de Gouden Harp (1994), de Edison (1994) en de Annie M.G. Schmidtprijs (1997).

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement.

De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 2 april tot en met 3 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.
Provincie:
Tag(s):