zondag, 13. juni 2010 - 21:19

Kayakers in problemen nabij de Razende Bol

Den Helder

Het Kustwachtcentrum Den Helder ontving zondagmiddag de melding dat een aantal kayakers, die een tocht nabij de Razende Bol maakten, zou zijn omgeslagen. De melding kwam van de kayakers zelf.

In eerste instantie was het moeilijk om uit te vinden wat de situatie werkelijk was, omdat van diverse kanten verschillende informatie kwam. Door het Kustwachtcentrum werden in ieder geval direct de reddingboten van de stations Den Helder en Oudeschild van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd. Een vaartuig van de Marechaussee en een politievaartuig, die net Den Helder binnen liepen, werden verzocht weer terug te gaan om te assisteren.

Een groep van 9 kayakers deed aan de tocht mee. Deze groep raakte uit elkaar en in het Molengat sloegen twee deelnemers om en waren inmiddels de andere 7 kano's uit het oog verloren. Deze bleken later doorgevaren te zijn en op het strand van Texel te staan. De reddingboot van Den Helder heeft de twee ongeslagen kanovaarders opgepikt en aan de wal gebracht. Een is door een ambulance voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht vanwege lichte onderkoelingsverschijnselen. Hij maakt het goed. De andere is naar het botenhuis van Den Helder gebracht. De overige zeven was niets mee aan de hand en komen op eigen kracht terug naar Den Helder.
Provincie:
Tag(s):