vrijdag, 10. december 2010 - 9:25 Update: 08-07-2014 0:28

Keith Bakker beschuldigd van seksueel misbruik

Meerdere ex-patiënten en collega's van verslavingsgoeroe Keith Bakker beschuldigen hem van het misbruiken van enkele patiënten. Dit meldt de Telegraaf vrijdag. Bakker zou patiënten mee naar huis hebben genomen en zich hebben vergrepen aan hen.

Een minderjarig meisje zegt in een interview dat zij in het appartement van Bakker samen op de bank een film zaten te kijken en hij steeds naar een pornokanaal zapte. Hierna stelde Bakker voor dat zij zou blijven slapen en moest hierna seksuele handelingen ondergaan. 'Ik was op dat moment gewoon niet in staat nee te zeggen. Hij was mijn therapeut en ik gehoorzaamde. Pas later besefte ik wat er was gebeurd', aldus de ex-patiënte.

Ook ex-collega's van Bakker hebben geen goed woord over voor de verslavingsgoeroe. 'Hij neemt geestelijk labiele meisjes vanuit de kliniek mee naar huis, laat ze bij hem slapen en niemand weet wat er dan met hen gebeurt', aldus de collega-therapeut.

In een reactie aan de krant laat Keith Bakker weten dat hij van seksueel misbruik niets weet en totaal verrast is.

De NCRV laat in een reactie te weten geschokt te zijn naar aanleiding van de berichtgeving omtrent Keith Bakker. Daarom ziet de NCRV zich genoodzaakt om de nieuwe serie Family Matters — die dinsdag 14 december van start zou gaan — terug te trekken.
Categorie:
Tag(s):