dinsdag, 28. september 2010 - 20:32 Update: 08-07-2014 0:30

Kia maakt prijzen nieuwe Sportage 1.6 GDI bekend

Met de introductie van de nieuwe Sportage kondigde Kia de komst van de nieuwe, zuinige 1.6 GDI benzinemotor al aan. Komende maand maakt de Sportage 1.6 GDI daadwerkelijk zijn opwachting in Nederland en inmiddels is hij bij de Kia-dealer al te bestellen vanaf € 22.995,-.

Met de komst van de nieuwe Sportage in Nederland, enkele maanden geleden, leverde Kia de compacte SUV met een keuze uit twee motoren: een 2.0-liter CVVT benzineversie met 120 kW/163 pk en een 2.0 CRDi common-rail diesel met 100 kW/136 pk. Tegelijkertijd kondigde Kia de komst van twee aanvullende motoren aan en de eerste daarvan is de compleet nieuwe 1.6 GDI benzinemotor met directe brandstofinspuiting die nu in de Sportage te bestellen is.

GDI synoniem voor zuinige prestaties
De GDI-krachtbron in de Sportage wordt gekenmerkt door een fors motorvermogen en koppel bij een bescheiden brandstofverbruik. Vergeleken met een conventionele motor met dezelfde inhoud is het koppel 7% hoger bij een laag toerental, 12% hoger bij een hoog toerental en het brandstofverbruik is met 10% verbeterd. Bovendien profiteert de GDI-krachtbron van diverse brandstof besparende technieken, waaronder Kia’s ISG Stop/Start-systeem. Alle GDI-uitvoeringen worden daarnaast geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak en vallen binnen de ‘groene’ EcoDynamics-range.

In de praktijk zorgt de GDI-technologie in de Sportage voor een vermogen van 99 kW/135 pk en een koppel van 164 Nm bij 4.850 tpm. Waarden die zich vertalen in pittige prestaties en een zeer gematigd brandstofverbruik voor een auto van dit formaat. De Sportage 1.6 GDI noteert een gemiddelde brandstofconsumptie van slechts 6,4 liter op 100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 149 g/km en een groen energielabel B.

Sportage 1.6 GDI nu reeds te bestellen
Kia levert de direct ingespoten 1.6 GDI-motor in de Sportage in combinatie met de X-tra en X-ecutive uitrustingsniveaus. De Sportage X-tra is standaard onder andere uitgerust met 16” lichtmetalen velgen, ESC, voor-, zij-, en gordijnairbags met roll-over sensor en actieve hoofdsteunen.
Categorie:
Tag(s):