vrijdag, 11. juni 2010 - 17:58

Kinderen die een fietshelm dragen winnen prijs

Zes basisschoolleerlingen uit de gemeenten Terneuzen en Noord-Beveland ontvingen woensdag 9 juni een prijs van de Provincie Zeeland.

De leerlingen wonnen de prijs, omdat zij de gratis fietshelm, uit het provinciale fietshelm-project Coole kop, helm op!, vaak dragen op weg naar school. De leerlingen mogen een dag midgetgolfen en bowlen op vakantiepark Port Zélande. 's Avonds kunnen zij gratis dineren in één van de restaurants op het park.

In mei heeft het overvalteam van de Provincie Zeeland samen met Coolie, de mascotte van het project, alle scholen in de gemeenten Terneuzen en Noord-Beveland bezocht en geteld hoeveel leerlingen de fietshelm droegen tijdens de fietstocht naar school. Tijdens het bezoek van het overvalteam (de ouders en de leerlingen wisten dat het team zou komen, maar niet wanneer), kwamen 805 kinderen op de fiets naar school. 529 kinderen droegen een fietshelm. Voorafgaand aan het project waren dat nog maar 6 leerlingen.

De leerlingen die de fietshelm op hadden, kregen een kaart met daarop een unieke code. Door het registreren van deze code via internet, maakten ze kans op een van de zes prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Port Zélande.
Coole kop, helm op!

Sinds januari doen alle basisscholen in de gemeenten Noord-Beveland en Terneuzen mee met het project om het gebruik van fietshelmen voor kinderen te stimuleren. Alle leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen kregen een fietshelm met een uniek Zeeuws ontwerp. Er was een speciaal lespakket en de leerlingen kregen knutselwerkjes die betrekking hadden op de fietshelm. De ouders en docenten ontvingen een folder over de voordelen en het gebruik van de fietshelm.

Port Zélande heeft nog een prijs ter beschikking gesteld. Leerlingen die niet op de fiets naar school gaan, maar thuis de helm gebruiken tijdens het fietsen of skaten, maken ook kans op een prijs. De leerling die de leukste actiefoto van zichzelf met de fietshelm instuurt, wint een weekend Port Zélande. De sluitingstermijn is eind juni.
Provincie:
Tag(s):