woensdag, 17. november 2010 - 16:55

Kinderhulp wil wereldrecord 'Grootste Schoen' breken

Amsterdam

Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft woensdag op het Beursplein in Amsterdam de grootste schoen ter wereld gezet voor sinterklaas. Dit heeft het Nationaal Fonds Kinderhulp woensdag laten weten.

Met de 5,5 meter lange, 2,90 meter hoge en 2,11 meter brede replica van een originele Converse Chuck Taylor All Star wil Kinderhulp een nieuw Guinness World Record vestigen. De recordpoging vond plaats op het Beursplein in Amsterdam onder toeziend oog van het onafhankelijk jurylid meervoudig judokampioen Mark Huizinga.

Namens Kinderhulp namen tv-presentator Erik van der Hoff en de kersverse ambassadeurs Rev’n Ros het felbegeerde certificaat in ontvangst.

Actie Pepernoot
Kinderhulp zette de grootste schoen in het kader van de jaarlijkse Actie Pepernoot. Het doel: een beetje gewoon geluk met Sinterklaas voor kansarme kinderen in Nederland. “Sinterklaas is onlosmakelijk verbonden met een heel speciale emotie”, legt Erik van der Hoff, succesvol programmamaker, tv-producent en NET 5-presentator, uit.

“Dat gevoel hoort gewoon bij ‘kind zijn’. Je zou in je naïviteit denken dat ieder kind dit gevoel kent. Dat het vieren van Sinterklaas de gewoonste zaak van de wereld is. Maar niets is minder waar. Er zijn honderdduizenden kinderen die wel weten wie Sinterklaas is, maar die nog nooit een cadeautje hebben gekregen. Niet omdat ze stout waren, maar omdat het geld hiervoor simpelweg ontbreekt”, aldus van der Hoff.

Deze kinderen wonen vaak veel dichter in de buurt dan je misschien zou vermoeden. Kleine kinderen met ‘grote mensen-zorgen’. Het zou niet moeten mogen! Dus laten we er in ieder geval voor zorgen, dat deze kinderen dit jaar een onbezorgde Pakjesavond mét Sinterklaas-cadeautjes krijgen. Misschien wel voor de allereerste keer in hun jonge leventje.”

Dankzij de Actie Pepernoot kunnen ruim 50.000 kinderen jaarlijks genieten van een ‘echte’ Pakjesavond. Een uitkomst voor jeugdzorginstellingen en (pleeg)ouders, die anders geen Sinterklaascadeautjes kunnen kopen.
Provincie:
Tag(s):