vrijdag, 29. oktober 2010 - 22:52

Klanten overmeesteren gewapende overvaller

Almere

In Almere is vrijdagavond een overval gepleegd op supermarkt aan de Rembrandtweg. Twee burgers die in de winkel aanwezig waren, overmeesterden de overvaller. Dit meldt de politie.

Om 20.30 uur kwam een gewapende man de supermarkt binnen en bedreigde een medewerkster achter de kassa met een vuurwapen. Hij eiste dat de kassa werd geopend. Het duurde de man kennelijk te lang waarop hij naar een andere medewerkster liep en haar eveneens met het wapen bedreigde. De kassa werd geopend en terwijl de man zijn buit in een tas stopte, bedachten twee klanten in de supermarkt zich geen moment en overmeesterden de overvaller toen hij naar buiten wilde gaan. Zij hadden het sterke vermoeden dat het vuurwapen niet echt was. De twee hielden de man vast totdat hij kon worden overgedragen aan de politie.

De verdachte, een 19-jarige man uit Almere, is aangehouden. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Ook wordt onderzocht of het daadwerkelijk om een nepvuurwapen ging. Er raakte niemand gewond tijdens de overval.
Provincie:
Tag(s):