vrijdag, 12. maart 2010 - 13:17

Kleurrijke variatie bij Kom in de Kas in Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer

Een bonte kleurenpracht, hangplanten, luisteren naar de verhalen van een heuse plantenjager en proeven van aardbeiensap en aspergechutney.
Bij Kom in de Kas in de regio Hoogezand-Sappemeer is heel wat te beleven en te genieten op zaterdag 27 maart. In

Sappemeer en Siddeburen kan de bezoeker tussen 10.00 en 17.00 uur terecht bij vijf opengestelde tuinbouwbedrijven. Het thema van Kom in de Kas van deze 33ste editie van Kom in de Kas is ‘Mooi, lekker & gezond’. Genieten dus.

Kwekerij Meinardi aan de Rijksweg Oost 107 teelt aardbeien en asperges. De eerste aardbeien zijn begin april oogstbaar. Voor de bestuiving van de bloemen worden hommels en bijen ingezet.

Zonder kas geen bloeiende planten in het vroege voorjaar in de tuin. De teelt van ‘perkgoed’ is een specialisme. Kwekerij Koning in Siddeburen (Hoofdweg 35) heeft maar liefst 125 soorten, waaronder alleen al 25 soorten violen en 28 soorten geraniums. Koning teelt ook spruitkoolzaad. De anderhalve meter hoge planten schieten in het voorjaar in bloei.

Bij potplantenkwekerij De Vries (Rijksweg Oost 107 in Sappemeer) worden meer dan dertig soorten perkplanten geteeld, variërend van Franse geraniums en Spaanse margrieten tot lobelia’s en anemonen. Een deel wordt opgepot in decoratieve mixhangpotten.
Provincie:
Tag(s):